مقدمه :
در نظامهای اقتصادی مقوله بازار به عنوان مهمترین رکن و عامل تعیین کننده رونق اقتصادی کشور مطرح است. در سالهای اخیر تغییرات بنیادی در بازار محیط کسب و کار را تبدیل به محیطی پرتلاطم و توام با خطرات زیاد کرده است. اگر جستجوی فرصتهای مناسب کسب و کار در این محیط متغییر با موفقیت قرین نشود.حیات تجاری بنگاه با مشکلات عدده ای مواجه شده و چه بسا تا مرز شکست کامل پیش برود. در این شرایط لزوم برخورد علمی با مقوله کسب و کار و حرکت به سمت جایگزینی روش های نوین به جای روش های سنتی ایجاب می نماید که مدیران و متصدیان واحدهای صنفی با اصول و روش های نوین به جای پیشرفت صنایع کشور در ابعاد مختلف احساس نیاز به همگامی بین مراکز علمی_تحقیقاتی و صنعت به خوبی آشکار شده است.یکی از وظایف مراکز علمی در قبال صنعت تربیت و آماده سازی نیروی متخصص می باشد.
در این راستا دوره کاردانی حرفه ای مدیریت کسب و کار برای عرضه و تامین انسانی ماهر جهت مشاغل این صنعت تدوین شده است.
تعریف و هدف :
هدف از برگزاری دوره کاردانی حرفه ای مدیریت کسب و کار ترتیب و آموزش نیروی انسانی مورد نیاز برای فعالیت در حوزه کسب و کار و نیز بهسازی عملکرد فعالان فعلی این حوزه است. دانشجویان علاوه برآشنایی با مبانی نظری کسب و کار مهارتهای لازم برای اداره واحدهای صنفی تولیدی خدمات فنی خدماتی و توزیعی را کسب می نمایند.
ضرورت و اهمیت :
نظر به تعدد فعالیتهای تولیدی و خدماتی در سطح کشور و همچنین نبود افراد متخصص در سطح کاردانی و تکنسین در این زمینه نیاز شدید به این بخش از نیروی انسانی در سطح کارخانجات کارگاه ها و صنایع و خدمات کشور آشکار می باشد.
از سوی دیگر در بسیاری از موارد شاهد بکارگیری نیروی کارشناس در حوزه هایی می باشیم که کاردان به راحتی قادر به عرضه خدمات علمی و عملی در آن می باشد و عدم حضور کاردان ها باعث ایجاد یک خلا بزرگ بین نیروهای مهندس و کارگری و گاها یروز مشکلاتی در محیط های کسب و کار گشته است.
قابلیت ومهارتهای مشترک فارغ التحصیلان :
الف- ارائه گزارش نویسی و مستندسازی
ب- ارائه گزارش نتایج کار و جریان فعالیت ها (presentation)
پ- انجام کار گروهی
ت- طبقه بندی و پردازش اطلاعات
ث- بهره گیری از رایانه
ج- برقراری ارتباط موثر در محیط کار
چ- سازماندهی و اداره کردن افراد تحت سرپرستی و آموزش آنها
ح- خودآموزی و یادگیری مستمر در راستای بالندگی شغلی
خ- ایجاد کسب و کار های کوچک و کارآفرینی
د- رعایت اخلاق حرفه ای و تنظیم رفتار سازمانی
ذ- اجرای الذامات بهداشت، ایمنی محیط زیست (HSE)
ر- تفکر تادانه و اقتضایی
ز- خلاقیت و نوآوری
قابلیت ها و مهارت های حرفه ای فرغ التحصیلان :
- اداره واحد های صنفی تولیدی خدمات فنی خدماتی و توزیعی
- شناخت و بکار گیری مفاد قوانین و مقررات مربوط به کسب و کار
- انتقال مهارتهای کسب و کاریه افراد تحت سرپرستی
- تاسیس و راه اندازی واحدهای کوچک کسب و کار
- شناسایی نیازهای مطلوب مشتریان و تامین آنها
- امور خرید و فروش در سازمانهای دولتی و غیر دولتی
- انجام کار با رایانه و به کارگیری آن در محیط های کسب و کار
مشاغل قابل احراز :
- کاردان کسب و کار در بخش های بازرگانی بازاریابی منابع انسانی واحدهای برنامه ریزی بازاریابی واحدهای پشتیبانی فروش و واحدهای لجستیک سازمانها
- متصدی واحد ارتباط با مشتریان (CRM) در واحدهای کسب و کار